Нападателят на Милан Златан Ибрахимович безспорно е един от най-добрите играчи в света. Шведът не веднъж е бил обвиняван заради високото си самочувствие, но той винаги е демонстрирал пълен непукизъм спрямо това.

В емоционално интервю, Ибра обяви, какво за него е футболът, както и с какви чувства се е върнал в Милан след като напусна през 2012 година. 

"Първото нещо, което ме попитаха, беше, че бившите росонери, които се завърнаха в клуба след години, вече не играеха на същото ниво. Попитаха ме каква е разликата между тях и мен.

Отговорът беше прост: Никога не съм губил страстта си към професията си. Когато изляза на терена, особено след контузия, когато докосна топката, се чувствам като дете, което за първи път опитва бонбони. Всеки път, когато мога да облека екипа си, да изляза на терена, да помириша тревата, да взема топката, аз съм щастлив и благодарен.

Добра новина за ПСЖ: Милан и Донарума още не могат да се разберат

Добра новина за ПСЖ: Милан и Донарума още не могат да се разберат

Разговорите продължават

Когато бях контузен през 2017 г., прекарах много месеци без топката. Представете си: двадесет години правите едно и също през целия си живот, би могло да се каже, и тогава идва момент, в който вече не можете да правите това. Не беше лесно, особено след като тази ситуация не се разви постепенно, а рязко. Всеки ден се занимавах много с топката и изведнъж загубих тази възможност. Тогава разбрах, че футболът е най-добрият ми приятел, че искам да бъда приятел с него до края на живота си.

Ето защо се радвам, когато изляза на терена. Играя за Милан, играя на най-високо ниво. Има достатъчно завистливи хора, които биха искали да бъдат на моето място. Но не всеки е способен на това", каза Ибрахимович в ефира на Discovery +.