Треньорът на Милан Стефано Пиоли се надява, че отборът му ще се върне към победите на "Сан Сиро". Утре "росонерите" приемат Дженоа в мач от Серия "А".

"Всички ние имаме желание да победим утре. Искаме да се върнем към победите на "Сан Сиро" след дълъг период без тях. Ще трябва да го направим с прецизни решения, опитвайки се да имаме повече качество в последната четвъртина на терена. Радвам се, че Марио Манджукич е добре. Все още няма 90 минути в краката си, но прекара една страхотна седмица на тренировки. Той знае как да се движи много добре и рядко прави грешки. Жеста му с отказа на заплата? Марио много страдаше заради това, че през последните месеци не беше на наше разположение. Той пристигна с голям ентусиазъм. Никога не съм имал съмнения около неговите морал и технически качества. Ще ни помогне от сега до края. Той е силен играч с важни ценности, като е бил надежден през цялата си кариера.

Направихме преценка на представянето ни у дома. Срещнахме различни опоненти с различни подходи. Трябва да сме по-фокусирани в последната четвъртина, атакувайки с повече убеждение и качество. Рафаел Леао знае как да разнообразява играта си много добре и как да влиза в дълбочина. Убеден съм в неговото израстване. Пускам на терена един много подобрен футболист в сравнение с миналия сезон заради желанието, която влага в играта. Имаме голяма цел за постигане и затова всички сме следени изкъсо. Трябва да си притеснен и затова се подготвяш по-добре за мача. Джанлуиджи Донарума? Говоря си постоянно с играчите. Бъдещето ни е сега. Джиджо знае колко е важен утрешният мач, което важи и за целия отбор. За останалите ситуации имам късмета да бъда в много внимателен клуб. Паоло Малдини миналата седмица говори по темата преди тогавашния ни двубой. Всички сме концентрирани върху работата ни на "Миланело".

Картоните, които ни дават съдиите? Да бъдеш рефер в Серия "А" е много трудно. Мислех, че липсата на публика ще помогне на съдийството, но не взех предвид многото думи на футболистите и треньорите. Реферите ни са на високо ниво. Франк Кесие? Той стана завършен играч. Знае как да комбинира всичко по време на игра. Много е внимателен и е на разположение във всички ситуации. Той се подобри в контрола върху топката. Той е футболист, който достигна много високо ниво, но може още да се развива, като намали броя на грешките. Фикайо Томори? Уважавам въпросите ви, но виждам и чувам, че ме питате за бъдещето. Трябва да мислим за настоящето, а не за играчи, които могат да са с нас през следващия сезон. Въздействието на Томори беше много позитивно както психологически, така и по отношение на представянето му. Но сега нека мислим за утрешния мач", коментира Пиоли на своята пресконференция преди двубоя.

Милан задържа двама за постоянно

Милан задържа двама за постоянно

"Росонерите" ще откупят Тонали и Мейте