Легендарният нападател на Милан - Андрий Шевченко посочи бившия си съотборник Паоло Малдини за най-емблематичния футболист в историята на клуба.

"Бих казал Малдини, защото той е представител на моя Милан, както и на Милан през годините. Клубът е имал множество велики шампиони като Джани Ривера и Франко Барези. Паоло е символът на моя период там, но е също и специален играч - баща му Чезаре Малдини също е бил капитан като него, а след това и треньор. Самият Паоло в момента е директор на тима, а синът му Даниеле в момента играе в Милан. Това е история, която преминава през различни епохи, и вярвам, че е по-скоро нещо уникално, отколкото рядко срещано във футбола. Затова ако трябва да избера само едно име, би било правилно да посоча Паоло".

"120-годишнината на Милан е празник за всички нас, не само за тези, които са имали късмета да играят в отбора. Милан е уникален, той е като чудесен филм, който никога не свършва. Тези, които обичат футбола, добре знаят това", коментира Шевченко пред "Гадзета дело спорт".

Твърда резерва на Милан иска да избяга в Наполи

Твърда резерва на Милан иска да избяга в Наполи

Рикардо Родригес е недоволен от малкото си игрови минути на "Сан Сиро"