Старши-треньорът на Милан - Стефано Пиоли, изрази съжалението си, че повече няма да работи с личност като Златан Ибрахимович.

Шведският нападател обяви края на кариерата си преди последния двубой на Милан за сезона в Серия "А".

Пиоли призна, че не винаги е било лесно да тренира футболист от ранга на Ибрахимович.

"Той е страхотен футболист, много интелигентен човек. Златан е шампион. Много съм тъжен, че повече няма да мога да го тренирам. Той е победител, боец и за него също не е лесно да вземе подобно решение", заяви наставникът на Милан след мача с Верона.

"Постоянно водихме разговори и винаги бяха лесни, но знаех, че си имам работа с човек на високо ниво, който винаги казва каквото чувства и мисли. Понякога говорих малко и слушах повече, но Златан има страхотен характер", продължи Стефано Пиоли.

"Всички сме развълнувани. До момента не беше обявил плановете си. Той наистина е голям шампион и го демонстрира на всеки етап от кариерата си. До вчера, той беше на базата, пристигаше първи и си тръгваше последен, а това е нещото, което прави огромна разлика. Златан винаги се уверяваше, че всички са готови за игра, дори когато не беше там. Трябва да му отдадем дължимото. Няма да ни е лесно да започнем без него", добави Пиоли.

Попитан за плановете за лятото, треньорът заяви, че първо го чака почивка, но потвърди, че планира да говори с директорите Паоло Малдини и Фредерик Масара.

"Имаме солидни отношения с клуба. Разбира се, ако има възможност и искаме да сме конкурентоспособни, ще трябва малко да подобрим състава", завърши Пиоли.

Ибра: Дори Бог плаче, че се отказах

Ибра: Дори Бог плаче, че се отказах

Ето какво каза