Треньорът на Милан Стефано Пиоли вярва във възможностите на своя отбор да се класира за финала на Шампионската лига.

"Не съм казал, че Интер е фаворит. Ние вярваме, че можем да отстраним който и да е. Направихме го срещу Тотнъм и Наполи. В Шампионската лига не сме имали възходи и спадове, а направихме нещо изключително.

Асът на Милан Леао тренира индивидуално преди сблъсъка с Интер

Асът на Милан Леао тренира индивидуално преди сблъсъка с Интер

Двубоят е от полуфиналите в Шампионската лига

На нас никога не ни се е случвало да играем финал в Шампионската лига, така че мотивацията ни е огромна. Търся как да предам на отбора щастието да изживее тези моменти. Това е мач, който ще се изиграе в 180 минути", вярва Пиоли, говорейки на пресконференцията преди първия двубой, който е утре.

"Рафаел (б. а. - Леао) ще се опита да се тества утре сутрин. Или ще играе от първата минута, или дори няма да седне на пейката. Той и лекарят ще ми кажат какви са условията. Рафа има уникални характеристики в този отбор. Ако той не успее да се справи, ще играе по различен начин", разкри треньорът състоянието на португалския нападател.

"Нерадзурите са много силни, мачът ще бъде на много високо ниво. Ние сме готови. Какво може да реши дербито? Енергията и психиката", каза още треньорът на "росонерите".