Под знака на солидни спаринги премина втората тренировка от тридневния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

Грандиозното събитие се провежда в тренировъчната зала на "Арена Армеец", като участие в късната сесия взеха над 130 родни бойци и треньори, пише "boec.bg".

В занятието участваха само медалисти от редица национални и международни състезания, които приемаха заданията с усмивка на лице. Сред състезателите има както много професионални бойци, така и много от настоящите национали на Българската карате киокушин федерация и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

Шихан Иво Каменов, който е изпълнителен директор на KWU Професионалната лига и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България, даде ценни съвети на участниците в лагера.

Шихан Иво Каменов, който е изпълнителен директор на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България, даваше ценни съвети на елитните ни бойци. Той обърна внимание на всички спаринг двойки, давайки акуратни препоръки и техники за подобряване на нивото на участващите.

"В тези странни времена трябва да намерите повече време, за да изчистите техниката си и да усъвършенства наученото досега", заяви Шихан Каменов пред състезателите.

Кикбокс легендата Петер Артс отново не оставяше много време за почивка на бойците, насърчавайки ги да наблягат на правилната техника и позициониране, отколкото на количество. Нидерландецът не пропусна да се качи и на специално подготвения ринг в залата, където нагледно показа тънкости относно правилното движение между въжетата.