Надявам се самбото да стане олимпийски спорт. Това заяви бронзовата ни медалистка в категория до 48 кг. от Европейските игри в Минск Цветелина Цветанова. Българският тим по самбо (в състав Цветелина Цветанова, Галя Иванова, Мария Оряшкова, Борислав Янаков, Мартин Иванов и Ашот Мартиросян) се завърна от беларуската столица.

Цветанова разкри как се е почувствала след първото отличие за България на Вторите летни европейски игри и сподели, че това състезание е било като Олимпиада за нея. "Благодаря, чувството е невероятно, не мога да го опиша с думи. Мисля, че медалът ми бе на кадем, защото в първия ден нямаше никакви резултати, но във втория спечелихме първи медал на Игрите. За първи път участвам на Европейски игри, преди четири години не участвах, защото нямаше моята категория - за мен това бе като Олимпиада и се надявам самбото да стане олимпийски спорт", започна тя.

Самбистката ни добави, че не е очаквала да спечели медал поради силната конкуренция в категорията. "Страхотно е, че от петима състезатели имаме два медала - Оряшкова ни донесе първи златен медал в Минск. Честно казано, не очаквах да спечеля медал, тъй като конкуренцията беше много силна, но успях да дам всичко от себе си, за да се представя достойно", завърши състезателката.

Мария Оряшкова с първо злато за България на Европейските игри в Минск
Обновена

Първо злато за България от Европейските игри в Минск

Мария Оряшкова ни донесе голяма радост в самбото