Звездата в женския ни кикбокс и муай тай Теодора Кирилова се изказа ласкаво за веригата бойни галавечери SENSHI. Световната и европейска шампионка по муай тай за 2019 даде любопитно интервю за сайта "truestory.bg".

Теодора, през октомври 2019 г. за пореден път доказа своите качества, когато спечели историческия първи женски мач в SENSHI по правилата на кикбокс, стил К-1 в категория до 55 кг. и завоюва златото. Разкажи ни повече за състезанието?

- Какво като цяло е важно за теб в една битка и какви мисли и чувства минават през теб, когато се изправиш срещу опонента си?

- Като цяло са много важните компоненти за една битка, които се изграждат с времето и опита, но за мен най-важно е да съм спокойна и съсредоточена преди мача.

Световният шампион по муай тай Християн Корунчев излиза за победа на SENSHI 5

Световният шампион по муай тай Християн Корунчев излиза за победа на SENSHI 5

Точно година след дебюта си в международната верига, Корунчев се завръща във Варна

Освен по муай тай, ти имаш успехи и по кикбокс, в този спорт си и балкански шампион. В коя от двете дисциплини се чувстваш по-уверена и свободна?

- Определено в муай тай се чувствам по-уверена, но изключение прави и професионалният правилник по кикбокс в стил К1, защото там той е доста по-освободен от аматьорския.

Вече имаш и няколко професионални мача зад гърба си. С какво се различават те от аматьорските първенства?

- Различават се в много неща: времетраене, по някой път и в брой рундове, в тактическата подготовка, в начина, по който се свалят килограмите и най-вече в заобикалящата обстановка.

Цялото интервю четете ТУК!