Четирикратният шампион на К-1 в тежка категория Семи Шилт изрази пред Boec.bg задоволството си от петото издание на елитната бойна верига SENSHI.

Майсторът на карате киокушин и кикбокс посети морската ни столица не само, за да участва като главен треньор в международния семинар на KWU International Professional League, но и за да бъде рефер и коментатор на битките от SENSHI 5.

Ето какво сподели той за тях:

"Беше страхотна вечер за публиката. Имаше много добри битки. Те бяха добре селектирани и противниците бяха добре подбрани."

Шилт бе попитан дали е имало боец, който му е направил най-голямо впечатление и той отговори със следното:

"Да, боецът който спечели наградата за най-техничен състезател. Той се справи много добре и мисля, че другият път може да търси нокаута повече", заяви снажният холандец, като визираше капитана на националния ни отбор по кикбокс - Атанас Божилов. Родният боец защити световната си титла на WAKO PRO с единодушно съдийско решение срещу португалския кикбоксьор Адолфо Барао.

Атанас Божилов с първа успешна защита на световната си титла

Атанас Божилов с първа успешна защита на световната си титла

Справи се блестящо срещу Адолфо Барао от Португалия

Хегемонът в тежката категория на К-1 от близкото минало добави, че с удоволствие би се върнал в България за още едно събитие на SENSHI.