Български карате киокушин бойци бяха отличени в първия ден от лагера на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

Шихан Иво Каменов, който е изпълнителен директор на Лигата и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България, удостои с по-висок дан и сертификати редица популярни родни черни колани, пише "boec.bg".

Ето и кои повишиха степента си:

2 дан

- Андрей Андреев, Габриела Мирчева, Кристиян Дойчев, Георги Дойчев, Младен Кишев, Ивайло Върбанов и Никола Николов.

Шихан Иво Каменов, който е изпълнителен директор на Лигата и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България, награждава Николай Атанасов

3 дан

- Евтим Арамов, Николай Атанасов, Самир Мутишев и Станислав Димитров.

Валерия Лозанова вече е 1 дан, а Никола Киров 2 дан, но двамата не присъстваха поради уважителни причини. Деян Братков получи сертификат за KWU International Professional League инструктор.

Главна роля в церемонията взеха първият златен медалист от Европейско първенство по киокушин за България - Шихан Асен Асенов и водещият на майсторския клас - Петер Артс.

Преди това се проведе традиционната тренировка по иайдо.

Залата се оказа тясна за всички бойци и те трябваше да се разделят на две групи за заниманието. По време на него те получиха специални насоки от Шихан Каменов и Шихан Асенов, а Сенсей Захари Дамянов изпоти строя със запомняща се загрявка.