Петър Стойков е новият заслужен европейски шампион на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 69. 1 кг.

Състезателят на столичния клуб "Армеец" надви Богдан Базюк в седмия мач от SENSHI 7. Победата за 23-годишния ни ас дойде след изиграването на всичките 5 рунда, като съдиите край ринга бяха единодушни в решението си.

Рефер на двубоя бе Красимир Димов, а срещата бе дебютна за украинеца Базюк под знамето на SENSHI.

И двамата започнаха много активно двубоя, като атаките се редуваха. Още от самото начало впечатление направиха силните и безупречни попадения на българина с крака, като новият шампион винаги се стремеше да завършва с лоу кик комбинациите си. 26-годишният украинец понечи да завърши по-агресивно първата част, но Стойков демонстрира перфектна защита и контрира с добър десен прав в главата.

Втората и третата част на двубоя предложиха много екшън. Базюк разчиташе повече на уменията в ръцете си, които обаче не представляваха проблем за нашия боец. SENSHI ветеранът продължаваше с умната си игра и търпеливо изчакваше удобни моменти да пласира външни и вътрешни лоу кикове.

Третия рунд ще се запомни с няколко много добри маваши герита в главата на символичния гост, като той дори бе изпратен в нокдаун при първия хай кик на Стойков.

Темпото в последните два рунда поспадна и това бе разбираемо, имайки предвид изразходваната енергия от двете страни. Петър Стойков не изневери на печелившата си тактика и продължи да тероризира противника си с тежки лоу кикове. Петата част завърши убедително за Стойков, който показа умна игра и заслужено се поздрави със седмата си победа на ринга на SENSHI.