Президентът на UFC Дейна Уайт съобщи, че UFC 249 няма да се проведе заради разпространението на коронавирус в цял свят. Той получил обаждания от най-високите етажи на Disney и ESPN и бил посъветван да не провежда събитието. То трябваше да се състои само след седмица, на 18 април.

Уайт бе осигурил място за провеждане на зрелищната галавечер - казино в индиански резерват край Калифорния. Собственикът на UFC щеше да се превърне в първия организатор на елитно спортно събития по време на пандемията от COVID-19.

Disney притежава 80% от ESPN и чрез коропоративен натиск в крайна сметка UFC 249 бе отложено.

"Всички ми казваха, че не мога да го направя. Мога да го направя и даже имам допълнителна локация като застраховка. Просто получих обаждане от най-високите етажи на Disney и ESPN. Казаха ми, че не искат да го правя. До този момент партньорството ни с тях е страхотно и не искам да правя нещо, с което те не са съгласни. Нека бойците да са спокойни, че никой няма да остане неплатен", разкрива Дейна Уайт в обширно интервю пред ESPN.

"Аз ще съм първият, който ще направи събитие по време на моментната обстановка, когато ми кажат, че сме окей да работим. Аз съм готов още за следващата седмица. Бойците трябва да останат във форма и просто да чакат новините. Ще изчакаме един месец, най-вероятно", добавя президентът на UFC.

Беларус поиска сблъсъка между Хабиб и Фъргюсън

Беларус поиска сблъсъка между Хабиб и Фъргюсън

Срещата трябваше да се проведе на 18 април