Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в церемонията по връчване на наградите "Златен пояс" 2020 на Националната асоциация на бойните спортове. Тази година, в унисон с препоръките на властите и съобразно мерките за превенция, в интерес здравето на всички, събитието ще се проведе в специален тв формат, с преки включвания от цялата страна, и ще се излъчва на живо от студиото на една от големите национални телевизии у нас Bulgaria ON AIR на 5 декември от 20:00 часа.

Министър Кралев взе участие във видеоконференция на министрите на младежта от ЕС

Министър Кралев взе участие във видеоконференция на министрите на младежта от ЕС

Секторът изглежда по съвършено нов и различен начин в условията на пандемията

Министър Кралев ще бъде специален гост на церемонията и ще връчи големите призове - статуетките "Златен пояс" 2020. Той ще награди петимата победители в категориите "Най-добър спортист - мъже", "Най-добър спортист - жени", "Най-добър треньор", "Ярка победа" и "Вярност на традициите".

Всяка една от 12-те федерации-членки на НАБС ще има възможност да раздаде и индивидуални награди на своите бойци. За наградите ще се състезават над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията. По време на телевизионната церемония специална награда на най-отличилия се професионален състезател през годината ще даде и най-голямата медия за бойни спортове у нас Boec.bg.

Красен Кралев се срещна с фигуристката Александра Фейгин

Красен Кралев се срещна с фигуристката Александра Фейгин

През следващата година Фейгин ще търси спечелване на квота за Зимните олимпийски игри

Годишните награди "Златен пояс" ще се проведат за трета поредна година по инициатива на председателя на НАБС и на Професионалната лига на Световния киокушин съюз шихан Иво Каменов. Целта на годишните национални награди е да отличат върховите постижения на състезателите и да се наградят усилията на всички, които работят за развитието на бойните спортове у нас.

Освен на живо по Bulgaria ON AIR, третата годишна церемония "Златен пояс" 2020 ще се излъчва в реално време и на boec.bg, boec.com, както и във фейсбук страницата на асоциацията.

Националната асоциация на бойните спортове (НАБС) е единствената организация в сферата на бойните спортове, акредитирана от Министерството на младежта и спорта на България. Тя е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България. В нея членуват над 476 клуба от цялата страна и над 40 000 спортисти. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба.

Красен Кралев: ММС е осигурило максимално добри условия за подготовка на българските спортисти, дори в условията на пандемия

Красен Кралев: ММС е осигурило максимално добри условия за подготовка на българските спортисти, дори в условията на пандемия

"Надявам се спортистите ни да са здрави, да се опазят от контузии и да успеем да изпратим добър отбор на Игрите в Токио"