Българският кикбоксьор Стоян Копривленски не успя да вземе реванш от канадеца Джош Джонси и загуби срещата си от гала вечерта Glory 73 в Шънджън, Китай.

Събитието беше организирано от една от най-престижните вериги за този спорт. Боецът от Бургас е единственият роден представител в нея.

Както и в първия мач помежду им през 2018 г., победата за канадеца дойде след пълни три рунда и съдийско решение - 2:1 гласа за Джонси. Мачът беше изключително оспорван, съобщи bTV.

Българинът стартира срещата агресивно и бързо започна да диктува темпото в първата част. За това говореше и статистиката, според която Копривленски имаше огромно преимущество при точните удари - 31 срещу 5.

Втората част беше по-напрегната и Джонси започна да навлиза в ритъм. Той дори свали два пъти българина на земята след силни удари в тялото. Стоян отговори с няколко атаки с крошета.

В третата част канадецът атакува с хайкик, който изхвърли протектора от устата на българина.

Съдиите явно решиха, че Джонси е бил по-ефективният боец, въпреки че статистиката сочеше, че Копривленски има повече отправени удари.

Така единственият българин във веригата Glory вече има в актива си 4 победи и 4 загуби. Съперникът му, който се цели в световната титла в лека категория (до 70 кг), вече е с 10 победи във веригата.

Стоян Копривленски ще бъде награден на MAX FIGHT 43

Стоян Копривленски ще бъде награден на MAX FIGHT 43

Боецът постигна историческа победа в "Glory" преди броени дни в Париж