Огнян Ценков посрещна десетте медалисти от Спортен клуб "Бъдин-ММА" и техния треньор Любомир Гешев, за да ги поздрави за отличното представяне на Републиканското първенство в гр. Шумен.

"Само преди около две седмици посетих една от тренировките на клуба в Спортната зала, за да се запозная с условията и да се срещна със състезателите. Видях едни мотивирани млади хора, които се обучават под вещото ръководство на своите опитни треньори. Успехът, който постигнахте, е успех за целия спортен клуб. Адмирации за това! Продължавайте напред и бъдете победители", каза кметът.

След това той връчи почетен плакет на Община Видин на треньора на клуба и награди спортистите, завоювали престижните отличия, с индивидуални грамоти. Видинчаните се върнаха от състезанието с 4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала. Един от носителите на златен медал - Иван Иванов, е студент във филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" в нашия град. В тази връзка Огнян Ценков заяви:

"Това е доказателство, че спортът може успешно да се съчетава с учението". Той информира, че в момента се ремонтира покрива на Спортната зала, в която се помещава и клуб "Бъдин-ММА", а намерението е да бъде направен и вътрешен ремонт. По този начин Общината ще допринесе за създаването на по-добри условия за тренировки на видинските деца и младежи.

Любомир Гешев сподели, че в момента няколко момчета от клуба се подготвят усилено за Олимпиадата в Катар, която ще се проведе догодина.

Станислав Недков: Гордея се с начина, по който развиваме ММА в България

Стъки: Гордея се с начина, по който развиваме ММА в България

"Имаме първите си студентите с тази специалност в НСА"