Днес се състоя закриващата пресконференция по проект "Живей без агресия". Събитието се проведе в "София Тех Парк", зала Smart Classroom в сграда "Инкубатор".

На срещата с медиите бе направена подробна равносметка на резултатите и достигнатите параметри при реализацията на проекта на фондация "Гласове на Традицията".

Заместник-министър Николай Павлов присъства на закриващата пресконференция от кампанията „Живей без агресия"

Заместник-министър Николай Павлов присъства на закриващата пресконференция от кампанията „Живей без агресия"

Очаквайте подробности за конкретните данни, реализирани резултати и изказванията на основните участници в дискусията!

Един от най-активните участвали спортисти в кампанията е дългогодишният ММА състезател и треньор Камен Георгиев.

Снимка 490135

Минути след събитието той сподели следното пред ТОПСПОРТ:

"Една изключително полезна кампания. Добродетелите и основните цели, които бяха прокламирани действително си заслужаваха вниманието. Един от проектите, които имат за задача нещо градивно, позитивно и наистина търсят постигането на важни за обществото цели.

Пожелавам на организаторите трудът им да се задържи във времето. Да е устойчив и темата да не бъде бързо забравена. Това е най-важното, според мен. Сигурен съм, че ефектът ще бъде дълготраен, а не мимолетен.

Да, чудесна е идеята за пряк, директен разговор на някой от нас, участвалите спортисти, с аудитория от млади, будни личности. Без значение дали от ММА, от баскетбол, волейбол и т.н. Разбира се, че срещата от първо лице би била много ефективна за повлияване на мисленето и убежденията на една такава група хора.

Ще бъде отлично и ако можем да бъдем ситуирани в спортна среда. Обстановката да е подходяща за разговор. Не бих имал нищо против да участвам в нещо подобно.

Проектът е една страхотна идея, която трябва да продължи във времето! Тази превенция няма как да има крайна точка, а трябва да е нещо постоянно! В противен случай си заравяме главата в пясъка и си мислим, че сме свършили нещо полезно!

Създаването на спортно-образователни събития периодично, с цел предотвратяване на такива прояви, е начинът да спечелим битката срещу агресията! Идеи за такива мероприятия могат да бъдат дадени от всеки треньор във всеки спорт.

Ако успеем да изкараме на открито цели семейства, за да участват в отборни игри - тогава можем да твърдим, че сме преминали в настъпление!

Още веднъж пожелавам ефектът от този проект да остане напред във времето и темата да продължава да се разисква", коментира ММА шампионът пред медията ни.