Камен Георгиев е една от най-ярките емблеми на България в света на бойните спортове. Състезател, треньор, боец по призвание и по душа, запознат в детайли с всяка малка подробност, с всеки наглед незначителен, а всъщност определящ акцент в бойните изкуства, Георгиев не един и два пъти е вдигал на крака българските фенове, печелейки титла след титла във всевъзможни стилове, доказвайки пред света, че страната ни има с какво да се гордее на тепиха, татамито и ринга.

Снимка 317398

Един от ветераните ни, познат в целия свят с изявите и неопетненото си реноме, разполага с десетки отличия както в определяните като обичайни, така и в нетрадиционните бойни стилове. Георгиев е световен, европейски и балкански шампион по санда, носител на световната купа по бойно самбо, сребърен и бронзов медалист от планетарните шампионати в този стил, световен първенец по combat wrestling, медалист в един от изначалните бойни стилове - панкратион, както и многократен победител в ММА-сблъсъци, разполагащ с над 20 успеха в смесените бойни изкуства.

Снимка 307197

Специално за ТОПСПОРТ, Камен Георгиев сподели очакванията си за предстоящата галавечер ISFA Final Conflict.

Тази събота, в Перник, от 20:00 часа в зала "Борис Гюдеров", Георгиев ще защитава пояса си в полутежка категория срещу Петър "Адреналина" Петров.

Снимка 452373

"Сигурен съм, че ще се получи здрава битка. В никакъв случай не бих си позволил да подценя съперника си, който и да е той.

Разбрах, че Петър е пожелал да се изправи срещу мен и приех предизвикателството. Първоначално опонентът ми трябваше да е друг, но не се случиха нещата.

Петър е в доста добра форма, както и сами можете да забележите. От 2016 година насам е качил значително мускулната си маса. Мощен страйкър е. Не казвам, че не е достатъчно завършен във всяко отношение, но определено страйкингът прави впечатление.

Очаквам да започне силно. Очаквам и изненади. Възможно е да потърси изненадата, а по какъв начин ще се случи това - няма как да кажа със сигурност.

Снимка 446944

Източник: LAP.bg

Но трябва да подчертая, че съм подготвен за всичко. За всеки възможен развой на сблъсъка. Няма нещо, което да ме притеснява. Знаете, че разполагам със страхотен екип от бойци и шампиони, с които подготовката ми е винаги на перфектно ниво.

Това е първата ми защита на този пояс. Ще се постарая да дам максимума от себе си и да зарадвам феновете си с победа", каза Георгиев.

Снимка 452372