В края на една от най-предизвикателните години за последните няколко десетилетия, когато почти всички сектори, сред които и спортът, бяха блокирани заради пандемията от коронавирус, от Националната асоциация на бойните спортове (НАБС) още веднъж откриха начин да отдадат заслуженото на спортистите. На 5 декември от 20:00 часа ще се проведат третите Годишни награди "Златен пояс" на Националната асоциация на бойните спортове.

В унисон със здравните препоръки и в интерес здравето на всички, церемонията ще се проведе в телевизионен формат. Тя ще се излъчва на живо по националната телевизия Bulgaria ON AIR, които са официален медиен партньор на събитието.

Bulgaria ON AIR излъчва бляскавата церемония „Златен пояс“ на 5 януари, от 22:45 часа

Bulgaria ON AIR излъчва бляскавата церемония „Златен пояс“ на 5 януари, от 22:45 часа

Зрителите ще видят кои са най-добрите в бойните спортове за 2019 г.

По време на нея ще бъдат връчени петте големи награди - статуетките "Златен пояс" за 2020 година в категориите: "Най-добър спортист - мъже", "Най-добър спортист - жени", "Най-добър треньор", "Ярка победа" и "Вярност на традициите". Всяка една от 12-те федерации-членки на НАБС ще има възможност да раздаде и индивидуални награди на своите бойци.

По време на телевизионната церемония специална награда на най-отличилия се професионален състезател през годината ще даде и най-голямата медия за бойни спортове у нас Boec.bg.

Снимка 507590

Източник: Bulgaria OnAir

Годишните награди "Златен пояс" се провеждат за трета поредна година по инициатива на председателя на НАБС и на Професионалната лига на Световния киокушин съюз шихан Иво Каменов. Целта на наградите е да отличат върховите постижения на състезателите и да се наградят усилията на всички, които работят за развитието на бойните спортове у нас.

Освен на живо по Bulgaria ON AIR третата годишна церемония "Златен пояс" 2020 ще се излъчва в реално време и на boec.bg, boec.com, както и във фейсбук страницата на асоциацията.

Снимка 507589

Източник: Bulgaria OnAir

Националната асоциация на бойните спортове е единствената организация в сферата на бойните спортове, акредитирана от Министерството на младежта и спорта на България. Тя е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България. В нея членуват над 476 клуба от цялата страна и над 40 000 спортисти. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба.

Снимка 507591

Източник: Bulgaria OnAir