Световен WAKOPRO колан е заложен в седмия двубой от бойната карта на SENSHI 5. На 22 февруари на ринга във Варна един срещу друг в зрелищна битка ще се изправят притежателят на титлата по кикбокс за професионалисти Абдерахим Шафе от Франция и руснакът Андрей Чехонин. Срещата между двамата е в категория до 85.1 кг, а петте й рунда й ще се проведат в стил лоу кик по правилата на WAKO PRO.

Снимка 466710

Сблъсъкът между Шафе и Чехонин обещава да бъде сериозен. Опонентът на французина е четирикратен шампион на Русия по кикбокс и двукратен победител в турнира "Битката на шампионите". Познат е и на българската публика след като през юли 2019 г. разгроми опонентите си и спечели SENSHI CUP. В актива с победи на Чехонин са още световна титла по кикбокс наWAKO, сребърен медал от турнира Татнефт къп 2015 г. и първо място на ОНД по кикбокс през същата година. Руснакът има изяви и от карате киокушин арената, като е трикратен национален шампион и трикратен шампион на южен федерален окръг (Русия).

Християн Корунчев срещу германецa Сергей Браун на SENSHI 5

Християн Корунчев срещу германецa Сергей Браун на SENSHI 5

На 22 февруари във Варна двамата шампиони ще премерят сили в двубой в стил KWU Full Contact

Повече за деветте двубоя и пълната бойна карта на бойното зрелище SENSHI 5 вижте на www.senshi.com, както и в социалните мрежи на веригата https://www.facebook.com/senshigala/ и https://www.instagram.com/senshi.gala/.

Специално за петото издание на елитната гала сред реферите в Двореца на културата и спорта във Варна ще бъдат холандските кикбокс шампиони Ернесто Хуст, Семи Шилт и Петер Артс. Освен тях, генералният секретар на Световния киокушин съюз Шихан Александър Пичкунов ще бъде главен съдия на двубоя.

Билетите за SENSHI 5 вече са в продажба (може да ги закупите от ТУК) и са с цени 10 и 20 лева.

Очакван реванш между Артур Арушанян и Алишер Карменов на SENSHI 5

Очакван реванш между Артур Арушанян и Алишер Карменов на SENSHI 5

На 22 февруари елитният ринг ще изправи бойците един срещу друг за втори път