Първият ден от олимпийските квалификации по таекуондо, които се провеждат в София, бе доста интересен и динамичен за българските състезатели. Даниел Ладжев стартира с две победи и отиде да играе мач за квота за Токио. Там той се изправи срещу силния представител на Португалия Раул Браганса. Въпреки инерцията, която бе набрал Ладжев, в крайна сметка опитът и рутината на Браганса си казаха думата и той взе квота за Токио. Българинът игра среща за трето място, където срещна представител на Франция. Дани отново показа, че неслучайно е бил на крачка от спечелване на квота, но не успя да се наложи над своя съперник.

Николет Костова бе другата наша представителка в днешния ден. Тя срещна в първата си среща състезателка от Украйна, но въпреки достойната игра, Ники отпадна.

Олимпийските квалификации бяха официално открити от президента на родната федерация Слави Бинев, министърът на спорта Красен Кралев, посланика на Република Корея Н.пр. Джънг Джингю, както и зам.председателя на БОК Любо Ганев. Общо 16 квоти при мъжете и жените ще бъдат раздадени на турнира в София. Също така и още 10 квоти за Паралимпийските игри също в Токио.

В утрешния втори ден с интерес ще следим представянето на Владимир Далаклиев и Илина Иванова, които са нашите участници.

Министър Кралев даде старт на европейската олимпийска квалификация по таекуондо

Министър Кралев даде старт на европейската олимпийска квалификация по таекуондо

Четирима българи ще се опитат да спечелят квоти за Токио