Благой Иванов говори пред sportal.bg за предстоящия си бой с бившия световен шампион Жуниор дош Сантош. Българинът има 16 победи и само 1 загуба и ще дебютира в най-престижната верига от смесените бойни изкуства - UFC. Дош Сантош е единственият с победа срещу дейставащия шампион Стипе Миочич. Мачът ще може да бъде наблюдаван по MAX Sport 2.

Стоян Саладинов: Багата ще победи! Има само един човек, когото трябва да слуша по време на битката с Дос Сантос

Откривателят на Багата пред ТОПСПОРТ: Благой ще победи! Инстинктът му е даден от Бога

"В страхотна форма е, уверявам ви. И в чудесно състояние на духа"

"Всичко е нормално, добре се чувствам, мисля, че съм подготвен. Вярно е, че имах малко проблеми с коляното, които не съм коментирал, но мисля, че това е нормално вече. По време на лагер имах проблеми, но това беше в началото на подготовката и вече мисля, че съм добре.

Винаги може да има изненади, защото това е тежка категория, все пак. Също така ръкавиците са 4 унции, което е малко все едно да се биеш с голи ръце. Повече наблегнахме на тактическото разузнаване, тренирах добре, спарингите бяха с подходящи противници, гледах да съм тактически подготовен, работих върху това и смятам, че съм подготвен добре. Но по време на срещата понякога нещата се променят, така че...

Имах възможност миналия месец да тренирам с Кейн Веласкес, който има три мача с Дош Сантош - две победи. Доста добре му е познат като съперник, знае му слабите места и си мисля, че заниманията бяха доста полезни за мен. Той ми даде насоки и съвети.

Не ме притеснява фактът, че съм аутсайдер, според букмейкърите. Даже мисля, че е по-добре за мен. Нали знаете, че понякога аутсайдерите правят изненади. На мен няма да ми е за първи път и аз си харесвам тази позиция.

Факт е, че стилът на Дос Сантош е по-неудобен за мен, а и той е по-висок от мен, има по-голям размах. Но пък имам 5 рунда на разположение, които си мисля, че ще ми стигнат. Все пак, не очаквам мачът да продължи всичките пет рунда, но ще видим какво ще се случи - Божа работа. При всички случаи, аз съм подготвен за всичките пет рунда.

На феновете ще кажа, че излизам да се бия за всички тях и за цяла България, ще дам всичко от себе си", завърши Благой Иванов.

Багата ще бъде подкрепян от много свои български почитатели, сред които е знаменитият треньор по бойни изкуства Стоян Саладинов.