Българският ММА боец Благой Иванов-Багата е много доволен от отлагането на мач с Аугусто Сакаи (Браз) в Лас Вегас от веригата UFC, съобщава "България Днес". Сблъсъкът трябваше да се проведе в началото на май в Сао Пауло, но заради коронавируса беше пренасрочен. Срещата ще се състои в ранните часове на неделя българско време.

"Лагерът се удължи с 3 седмици. Чувствам се по-добре подготвен - сподели в специално интервю за кореспондента от Лас Вегас Мария Самичкова. - Трябваше да се бия на негова територия. Така се получи, че Сакаи идва при мен. Ще ми е по-комфортно да се срещнем във Вегас.

Сакаи има доста нокаути. Типичен кикбоксьор", анализира своя съперник Багата. "Мисля, че ще го затрудня доста. Нямам контузии. Формата ми е доста добра. Ще гледам да комбинирам повече боя в стойка и на земя. За мен мачът е просто един работен ден - излизам, бия се и благодарение на господ се прибирам жив и здрав у нас".

Заради пандемията Благой Иванов промени своите тренировъчни планове. За пръв път от доста време той не се готвеше с прочутия специалист Хавиер Мендес, а остана в Лас Вегас.

"С Хавиер не успяхме да работим този път. Той беше в Сан Хосе. Трябваше и аз да пътувам, но след като се случиха нещата с пандемията, реших да остана във Вегас",  допълни Багата. "В началото беше по-трудно. Почти всички зали бяха затворени. Ходех на един час от Лас Вегас, където беше моят треньор. Имах само един спаринг партньор. Това е плюс и дори съм по-фокусиран, когато се виждам с по-малко хора. Постепенно започнаха да отварят залите за професионалистите".

Багата имаше възможност да тренира с най-големия ММА звяр в тежка категория - Франис Нгану. Камерунецът е претендент номер едно за титлата. Той помете последните си четирима противници за общо време от три минути.

"С Нгану съчетахме подготовката - разкри 33-годишният българин. - Правихме съвместни спаринги. Следващият му мач ще бъде за титла. За мен той ще е следващият шампион. През цялото време искаше само с мен да се готви. И двамата имахме полза."

Багата планира да направи два или три мача през 2020 г. Той не изключи възможност да се включи в новия проект на UFC - Острова на бойците.