Жозе Моуриньо твърди, че ако един мениджър е добряк, накрая ще се превърне в "кукла на конци". Специалния, благодарение на когото Юнайтед достигна до второто място във Висшата лига през миналия сезон, беше уволнен през декември, след лошото начало на настоящата кампания.

Солскяер определено внесе свежест и подобри нещата, печелейки 10 от първите си 11 мача, но след като беше назначен на постоянен договор, добрата форма го изостави. Юнайтед спечелиха само два от последните си девет мача от първенството и завършиха на шесто място, като не успяха да си осигурят място в Шампионската лига.

"Възможно е играчите да усещат ерозията, питатйте и ще видите какво ще ви кажат повечето от тях. Като казвам, че вторият сезон беше фантастичен, това е, защото се виждаше потенциал. Дадох всичко от себе си. Когато разполагаш с група от професионалисти, които са амбициозни, талантливи и работят усърдно, в структуриран клуб, нямаш тази ерозия. Когато си почти сам, нямаш подкрепата на клуба, докато определени играчи до някаква степен застават срещу теб, кой е виновен? Не искам да съм добрият човек, защото добрият човек и треньор, след три месеца е "кукла на конци" и това не свършва добре" каза Моуриньо пред "Екип".

"Преди девет или десет месеца споменах, че след спечелването на 9 шампионски лиги, завършвайки на второ място с Юнайтед, може би е най-голямото ми постижение. Сега хората разбират защо. За Юнайтед мога да кажа само две неща: Първо, че времето си каза думата. Второ, че проблемите са още тук", добави той.

Патрис Евра си изля душата за Манчестър Юнайтед пред Гари Невил

Патрис Евра си изля душата за Манчестър Юнайтед пред Гари Невил

Вижте интервюто му