Сагата с трансфера на Давид Де Хеа в Реал (Мадрид) е към своя край. Според вестник "Ас", както и редица издания на Острова, мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е позволил да има трансфер на вратаря в родината му.

Капката, която е преляла чашата на търпението на холандеца, е представянето на стража в мача с Пари Сен Жермен. Той направи редица грешки, които са убедили Ван Гаал, че умът му не е при "червените дяволи", а че мисли за сделка.

Лично холандецът беше наложил вето на трансфер на Де Хеа в родината му и искаше да го използва в последната година от договора му. След тези негови изяви обаче, той се е свързал с ръководството и е обявил, че вдига забраната за трансфер.

Това обаче далеч не прави сделката сигурна, а просто улеснява осъществяването ѝ. Реал все още трябва да представи оферта, която да задоволява англичаните. "Червените дяволи" искат поне 30 млн. паунда за Де Хеа, докато "белите" не дават повече от половината от сумата.

Всичко обаче е въпрос на преговори и сближаване на позициите между двата клуба. Развръзка трябва да има в следващия един месец, в който е отворен трансферният прозорец.