Манчестър Юнайтед и новият мениджър Ерик тен Хаг искат на всяка цена да привлекат младия нидерландски футболист Френки Де Йонг, но изглежда, че се опитват напразно.

Барселона отхвърли няколко оферти от "Олд Трафорд", които бяха финансово незадоволителни, но последните информации са, че "дяволите" и каталунците са близо до споразумение за сумата от 85 милиона евро. Но пречката все още е, че самият Де Йонг не иска да напусне "Камп Ноу".

Де Йонг продължава да се дърпа на Манчестър Юнайтед

Де Йонг продължава да се дърпа на Манчестър Юнайтед

Нидерландецът не харесва факта, че всички го притискат да напусне Барса

А причината нидерландецът да откаже да напусне е заплатата, която ще получава в Барса от това лято. Каталунският "Спорт" обяви, че има 25 милиона причини да остане, тъй като от сезон 2022/23 Де Йонг ще получава 50 милиона евро брутна заплата, тоест 25 милиона евро нето.

Такава заплата, ако се съгласи да отиде в Юнайтед, няма шанс да вземе. Кристиано Роналдо е най-добре платеният там с 30 милиона евро. Иначе Де Йонг в момента е най-високоплатеният в Барселона с 16 милиона евро на година. Той дойде за 75 милиона от Аякс през лятото на 2019 година и до момента има 140 мача и 13 гола.