Оле Гунар Солскяер е силно разочарован от взетото решение в Англия през новия сезон да не важи правилото за петте смени, което беше в сила в края на предишния. Преди старта на новата кампания 11 от всичките 20 клуба гласуваха за връщане на стандартните условия, от което големите губещи са евроучастниците.

"Червените дяволи" не могат да разчитат на доста играчи заради травми и заболявания и при сгъстения цикъл останалите футболити лесно трупва умора.

"Не мога да повярвам, че гласувахме против това правило. Вече сме свидетели на толкова много травми. Нашето най-голямо задължение е да се грижим за здравето на състезателите през целия сезон. Наясно съм защо гласувалите за това решиха така, но трябва да гледаме и как това се отразява на футболистите - както физически, така и психически. Най-смисленото решение е да им даваме повече възможности да си отдъхват. Джосеп Гуардиола също говори за това", сподели разочарованият наставник на Манчестър Юнайтед.

От няколко седмици насам Манчестър Юнайтед има по два мача на седмица. В неделя "червените дяволи " ще приемат Арсенал. Това ще бъде мач №100 на Солскяер като мениджър на тима.

"Всичко мина толкова бързо, досега се наслаждавах на това. Да се надяваме, че ще имаме повод за празнуване след добра игра и добър резултат", добави амбицираният норвежец.

Давид де Хеа е с най-високо възнаграждение сред вратарите в английската Висша лига

Де Хеа с най-високо възнаграждение сред вратарите във Висшата лига

Едерсон е последен