Манчестър Юнайтед е на път да обяви името на новия изпълнителен директор на клуба, който е наследи на поста Ед Уудуърд.

Управляващият директор на групата на клуба "Олд Трафорд" Ричард Арнолд ще поеме поста от Уудуърд.

"Sky Sports" твърди, че Манчестър Юнайтед може да обяви новината още през октомври.

49-годишният Арнолд ще наследи Уудуърд, който се задържа осем години на "Олд Трафорд", помагайки на отбора да спечели три големи трофея, включително ФА Къп през 2016 и Лига Европа през 2017г.

Нападател на Юнайтед най-после се разписа

Нападател на Юнайтед най-после се разписа

Не го беше правил от март

Манчестър Юнайтед прекара сериозни средства през трансферния пазар под ръководството на Уудуърд, осигурявайки си услугите на Пол Погба, Хари Магуайър, Ромелу Лукаку, Джейдън Санчо и Рафаел Варан през последните години.

"Червените дяволи" обявиха, че Уудуърд ще се оттегли от поста в края на годината след скандала със Суперлигата - проект с 12 клуба-основатели, който да замени Шампионска лига. Той обаче се провали още в зародиш поради протестите от други клубове, собственици и най-вече привърженици на замесените отбори. Оттеглянето на шестте клуба от Висшата лига от ЕСЛ бе предизвикано от вълната от протести срещу някои от собствениците.

Арнолд се присъедини към Манчестър Юнайтед през 2007 година като търговски директор на групата и през цялото това време работи под ръководството на Уудуърд, играейки значителна роля в развитието на търговските интереси на клуба.

Мейсън Гринууд е Играч на месеца за Манчестър Юнайтед

Мейсън Гринууд е Играч на месеца за Манчестър Юнайтед

От клуба обобщиха резултатите