Хакерите, които преди седмица организираха мощна кибератака срещу английския Манчестър Юнайтед, изнудват клуба за милиони лири.

Тогава от "Олд Трафорд" определиха акцията като "сложна операция на организирани престъпници", но след това успокоиха феновете, че са взети мерки, за да бъдат ограничени щетите, и няма изтичане на лични данни на привържениците или клубните членове.

Тимът нае тим от вещи технически експерти, за да се справи с атаката. В четвъртък "Националния център за киберсигурност" заяви, че също се опитва да помогне на клуба в тази ситуация.

Вестник "Дейли Мейл" твърди, че киберпрестъпниците все още имат контрол върху компютърните системи на клуба и изнудват Манчестър Юнайтед, заплашвайки че разполагат с достатъчно чувствителна информация за феновете и звездите на тима, която ще придобие публичност, ако не получат това, което желаят.

Според законодателството клубът освен това може да бъде глобен със сериозна сума за това, че не успял да защити личните данни на феновете. Споменаваните суми са между 9 и 18 милиона паунда или 2% от годишните приходи.

Все още няма друга подробна информация за това кой стои зад атаката и какъв е размерът на откупа, който са поискали хакерите.

Контузиите на Погба пак тормозят треньорския щаб на Юнайтед

Контузиите на Погба пак тормозят треньорския щаб на Юнайтед

Шансовете му да играе срещу Саутхямптън не са особено големи