Един от собствениците на Манчестър Юнайтед Джоъл Глейзър даде своя отговор на феновете в официално писмо, публикувано на сайта на клуба.

В началото на седмицата привържениците на тима представиха своите искания в писмо лично до него и поискаха отговор до днес, като той спази крайния срок.

Рой Кийн: Това е само началото от феновете на Манчестър Юнайтед, гарантирам ви

Рой Кийн: Това е само началото от феновете на Манчестър Юнайтед, гарантирам ви

"Правят това, защото обичат клуба"

В писмото Глейзър говори за това, че трябва да се подобри комуникацията между клуба и феновете и техният глас да се чува, когато става дума за важни промени. В него личат обещания за исканите промени от привържениците.

"Бях развълнуван от части от вашето писмо, в които обяснявате много ясно защо нашата първоначално подкрепа за Европейската Суперлига ви накара да се чувствате толкова ядосани и разочаровани. Искам да повторя моето най-искрено извинение за грешките, които направихме.

Искам да отбележа нуждата за промяна за по-широки консултации с вас по разнообразие от важни въпроси, включително турнирите, в които участваме. Оценяваме важността на феновете и футболните интереси да бъдат част от взимането на ключови решения на всяко ниво от ръководството на клуба. Отворени сме за градивни дискусии как да приложим този принцип.

Искам да ви уверя, че аз и моето семейство много държим на Манчестър Юнайтед и имаме чувство на отговорност да предпазваме и увеличаваме силата на клуба в дългосрочен план, като уважаваме ценностите и традициите му. Основната ни цел е и винаги ще бъде да се състезаваме за най-важните отличия, да играем атрактивен футбол и отбор, съставен от привлечени играчи на най-високо ниво и таланти от школата. Под ръководството на Оле усещаме, че сме на правилния път.

Семейство Глейзър няма намерение да продава Манчестър Юнайтед

Семейство Глейзър няма намерение да продава Манчестър Юнайтед

Имат дългосрочна стратегия за клуба

Подкрепихме инвестиции в отбора през годините и ще продължим да го правим и това лято. Осъзнаваме, че има нужда от по-голяма инвестиция в "Олд Трафорд" и тренировъчния комплекс. Във връзка с това ще се консултираме с феновете", се допълва в писмото.

"Един от най-ясните уроци, които получихме последните няколко седмици, е нуждата да станем по-добри слушатели. Вярваме в принципа на фенове да притежават акции от клуба. Преди сме водили разговори с тръста по този въпрос и искаме да продължим тези дискусии.

Това е начална точка на един диалог, който ще продължи и ще включва всички конкретни точки, които засегнахте. Искаме да работим заедно, за да стигнем до амбициозни мерки, които ще трансформират отношенията ни с феновете и ще укрепят позициите на клуба в дългосрочен план. В този дух ще протегнем ръка към членовете на форума, за да насрочим среща, на която аз ще присъствам, възможно най-скоро след последния мач от сезона", казва още Глейзър.

Солскяер: Приятно е да си на финал

Солскяер: Приятно е да си на финал

"Разочарован съм от загубата, особено от начина ни на игра през второто полувреме"