Дийн Хендерсън е готов да бъде конкурент на Давид Де Хеа за титулярното място на вратарския пост в Манчестър Юнайтед, смята бившият треньор на вратарите на клуба Ерик Стийл.

Именно Стийл е човекът, докарал 14-годишния Хендерсън на "Олд Трафорд" и тренирал Де Хеа, когато испанецът дойде от Атлетико (Мадрид). Сега той смята, че двамата вратари трябва да се борят за титулярното място в клуба през следващия сезон, като това би помогнало за кариерите им.

Хендерсън е втори сезон под наем в Шефилд Юнайтед, като "остриетата" се надяват, че ще могат да го задържат за още по-дълго. Редица други клубове от Висшата лига, включително и Челси, следят ситуацията с 23-годишния англичанин. Де Хеа от своя страна е деветата си година в Манчестър, но в последно време често бива подлаган на критики, най-вече от страна на бившия капитан на "червените дяволи" Рой Кийн.

"Бих искал да видя Хендерсън да играе в Манчестър Юнайтед. Той свърши невероятна работа и Крис Уайлдър забеляза това", признава Ерик Стийл пред "Мирър".

"Предизвикателството сега пред Дийн е дали ще може да играе за Манчетър Юнайктед, дали ще може да излезе пред 76 хиляди зрители, ще може ли да замени Де Хеа? Мисля, че това ще бъде добре и за Давид. Наближавайки 30-е, той се нуждае от нова конкуренция в лицето на Дийн Хендерсън. Оле Гунар Солскяер трябва да вземе тежко решение. Може да зависи от това дали Юнайтед ще играят в Шампионската лига през следващия сезон, но едно нещо е сигурно и то е, че клубът едва ли ще продаде Дийн".

Стийл коментира и нападките на Рой Кийн спрямо Де Хеа:

"Давид е достатъчно опитен, за да може да се защити. Той има близо 400 мача за Юнайтед и скоро ще задмине Петер Шмайхел по този показател. Спечелил е 6 или 7 купи с отбора за това време и със сигурност е на високо ниво. Той е доказан победител. Но човек винаги има нужда от предизвикателство и точно то трябва да дойде от Дийн Хендерсън през следващия сезон".

Снимка 448698

Източник: GettyImages