Английският шампион Манчестър Сити реагира веднага и коментира шокиращата новина за изхвърлянето му от европейските клубни турнири за два сезона.

Петият в Премиър лийг ще се класира в Шампионската лига

Петият в Премиър лийг ще се класира в Шампионската лига

Отлична новина за Челси, Юнайтед, Арсена и Тотнъм

"Манчестър Сити е разочарован, но не изненадан от днешната новина на Съдебната камара на УЕФА. Клубът винаги е предвиждал крайната необходимост да търси независим орган и процес за безпристрастно разглеждане на всеобхватния набор от неопровержими доказателства в подкрепа на своята позиция", се казва в изявление на клуба.

"През декември 2018 година главният счетоводител на УЕФА публично визуализира резултата и санкцията, която възнамерява да бъде направена към Манчестър Сити, преди дори да е започнало разследване. Последвалият недостатък и последователно протичащият процес на УЕФА, който той съблюдаваше, означаваше, че няма малко съмнения в крайния резултат, който той ще направи. Клубът официално е подал жалба до Дисциплинарния орган на УЕФА - жалба, която е потвърдена с решение на КАС в Лозана. Най-просто казано, това е дело, образувано от УЕФА, преследвано от УЕФА и създадено от централата. С този процес клубът ще се бори за най-безпристрастно решение и следователно на първа инстанция ще започне процедура към Арбитражния съд за спорт при първа възможност", добавиха "гражданите" след решението на европейската футболна централа.

Изхвърлиха Манчестър Сити от Шампионската лига за две години!
Обновена

Изхвърлиха Манчестър Сити от Шампионската лига за две години!

"Гражданите" нарушили финансовия феърплей