Юношите (старша възраст) на Лудогорец (Разград) останаха на предпоследното 7-о място на международния турнир по футбол "Младен Рамляк" в Загреб. В предварителната си група разградчани, водени от Захари Сираков, претърпяха три сериозни като резултат поражения и логично отидоха в мача за 7-8 място като последни в група А. Там се наложиха с минималното 1:0 над датския Одензе с гол на Йоан Йорданов в 34-ата минута.

Финалната среща противопостави домакините на турнира от Динамо (Загреб) и италианския Удинезе. Напълно заслужено победата е за отбора на Удинезе, който се наложи с 1:0 благодарение на точния изстрел на Нуредини в 36-ата минута.

Десподов за феновете на Лудогорец: Те са смисълът на всичко

Десподов за феновете на Лудогорец: Те са смисълът на всичко

"С тях всичко си струва"

Останалите мачове за разпределение на местата завършиха по следния начин: за 3-о място: Реал (Мадрид, Испания) - Макаби (Тел Авив, Израел) 2:1, за 5-о място: Рапид (Виена, Австрия) - Фламенго (Бразилия) 2:0.

За най-добър вратар беше определен Франческо ди Бартоло (Удинезе), както и Алберто Чентис от същия отбор пък взе наградата за най-полезен състезател. Голмайстори на турнира станаха Лени Илечич (Динамо Загреб) и Toбиас Aугустинус-Йенсен (Oдензе) с по 4 гола.

В предварителната група отборът на Лудогорец падна с 1:3 от Реал (Мадрид), след това беше съсипан с 0:7 от Динамо (Загреб), а накрая Рапид (Виена) ги надви с 4:0. На вратата на виенчани отлично пази българският страж Марио Младенов, който спаси всичко, което имаше да спаси.