Валдас Дамбраускас, треньорът на Лудогорец, даде интервю за bTV. Ето какво каза той:

"Първата ми любов от националните отбори беше Франция през 1984-та. В отбора бяха Мишел Платини, Тигана, Фернандес. После, през 1988 г., заобичах Нидерландия с Марко ван Бастен и Рууд Гулит.

Бяхме общо 4-ма братя. Аз съм най-големият. Когато бях на 11, изгубихме баща ни. Най-малкият ми брат беше едва на 2 годинки. Трябваше да израсна само с майка... Един ден татко просто не се прибра от работа. Детството ми се превърна в кошмар. Наложи ни се да се грижим сами за себе си. Имахме по един чифт дрехи, с който ходехме на училище, с който играехме футбол, всичко, но оцеляхме.

Лудогорец: Ние от дълбоката провинция наблюдаваме колко дълго ще издържи тази извратена любов между "сини" и "червени"

Лудогорец: Ние от дълбоката провинция наблюдаваме колко дълго ще издържи тази извратена любов между "сини" и "червени"

И разградчани с декларация

Сега имам 2 момчета - на 14 и 16, които дори на тези години едва ли биха разбрали нещата, които аз научих на 11. Но мисля, че всички имаме минало, което ни оформя като хора, което ни прави по-силни или по-слаби. Аз не се срамувам от миналото си. Мисля, че точно то ми помага да разбирам по-добре хората независимо от техния статут, особено онези, които нямат какво да губят.

Когато отидохме с приятелката ми в Лондон, мислех, че знам много малко английски. Когато се заговорих с първия англичанин, осъзнах, че нищо не знам. Първоначално живеехме в общежитието към училището, но беше много скъпо. Започнахме да се местим от място на място. Аз сменях работа след работа - в супермаркет, продавах кафе, бях общ работник - каквото се сетите. След първата година вече имахме стабилност, но осъзнах, че не съм се доближил до мечтата си. Записах треньорски курс. През 2003-та изкарах първия лиценз. Учех наизуст фразите, за да знам какво да отговоря, ако ми се падне определена футболна ситуация. Това, на което се научих там, е интегритет. Научих, че всеки е различен и трябва да бъде уважаван. Научих, че най-важно е първо да виждаш не футболист, а личност. Това беше най-ценният урок.

Не искам да побеждаваме в последната минута с 1:0 или гол от засада, искам да бием убедително", каза Дамбраускас.

Берое - Лудогорец 1:4, гол на Десподов
на живо

Берое - Лудогорец 1:4, гол на Десподов

Мачът стартира в 14:30 часа