До края на сезона в efbet Лига останаха два кръга. В тях Лудогорец може да намери мотивацията за изява, най-малко в две направления.

Отборът може да стане първият, вдигнал шампионската титла без загуба в първенство от над 30 кръга. И второ - може да стане най-убедителният шампион в историята на българския футбол.

Като превъзходство над останалите може би е ясно, че е такъв, но тук говорим за разлика в точките.

Марселиньо създава мениджърска агенция

Марселиньо създава мениджърска агенция

Тя ще бъде базирана в България

В исторически план досега най-убедителният шампион е Левски от сезон 1993/94. Тогава "сините" изпревариха втория ЦСКА със 17 точки в крайното класиране. В момента разликата между "орлите" и втория Левски, който пък е с равни точки с ЦСКА, е 16 пункта. На пръв поглед Лудогорец сравнително лесно може да постави новия рекорд. Истината обаче е, че това не зависи само от "орлите". Да, ако шампионите победят Левски, специално "сините" ще изостанат на 19 точки, което е повече от досегашния рекорд.

Лудогорец осигури 1000 билета за феновете на Левски

Лудогорец осигури 1000 билета за феновете на Левски

Дербито между двата тима е в сряда

ЦСКА обаче в момента също е на 16 зад Лудогорец и ако победи в оставащите два кръга, колкото и да се напъват "орлите", постижението ще им се изплъзне. Така че дори и при две победи за Лудогорец до края, за да бъде той провъзгласен за най-убедителен шампион, трябва и ЦСКА да сбърка поне още веднъж.

Остават само няколко дни до финала на сезона и съвсем скоро ще имаме отговор и на този въпрос.

Николай Йорданов ще свири дербито Лудогорец - Левски

Николай Йорданов ще свири дербито Лудогорец - Левски

Нарядът за мача Берое - Славия е за Георги Кабаков