Лудогорец изигра пореден мач, в който не победи безспорно. Отново трябваше да се намесва ВАР, отново той отсъди в полза на тима от Разград. Кръговете от шампионата си минават, а системата продължава да е в полза на Лудогорец. 

В малкото наказателно поле вратарят има предимство. Сблъсъкът между Светослав Вуцов и Кирил Десподов е видим и сериозен. Вижда се и грешката на стража на Славия при избиването на топката. Но сблъсъкът му с Депсподов е безспорен, за разлика от самия гол. Да не си кривим душите, ако беше в другото наказателно поле, това попадение щеше да бъде отменено. 

Наистина започва да граничи с фантастиката някой да измести Лудогорец от първото място. Защото спорните ситуации са във всяка среща. В огромен процент приключват в полза на "зелените". 

Реакцията на всички в щаба на Славия и най-вече на Георги Петков е напълно нормална, и логична. Такава беше реакцията на хората от Ботев (Пловдив) и Септември (София). Идва мач Лудогорец - Левски. Дали поне там ВАР няма да се намеси в полза на "орлите", остава да разберем. Но, както е тръгнало, и през пролетта ще гледаме още и още от същото. А това вреди на българския футбол. Въпросът е още колко футболисти, треньори и ръководители на клубове ще изреват от съдийството в мачовете им срещу Лудогорец. И ще доведе ли до нещо това. За момента, както добре виждаме, не води до нищо. Глас в пустиня. Футболът ни отдавна е пустиня. А оазисът съвсем не е Разград. Колкото и някои да се опитват да ни убедят в това. 

Славия - Лудогорец 1:2 в отложен двубой от efbet Лига

Лудогорец победи Славия с гол, който вбеси "белите", ВАР помогна

Кирил Десподов се превърна в герой за "орлите"