Старши-треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа сподели мнението си след победата на "орлите" с 2:0 над черногорския Сутиеска в квалификациите за групите на Шампионска лига.

"Това е квалификация в европейски клубен турнир. Беше трудно като за първи мач официален мач за този сезон.

Постигнахме добър резултат, който ни дава предимство преди реванша. Във втория двубой искаме да направим повече и да продължим към следващия кръг.

Винаги е трудно като опонентът само се защитава в по-голяма част от времето и разчита на контраатаки. Справихме се, защото не създадоха шансове пред нашата врата. През второто полувреме започнахме повече да намираме пространствата в тяхната половина. На почивката трябваше да променим няколко неща, за да изглеждаме по-добре.

Нашата цел бе да имаме високо темпо в хода на двубоя, търпение и именно вследствие на опциите, които имахме успяхме да променим нещата на терена. Момчетата дадоха всичко от себе си и аз съм доволен.

Ние имахме доста време да тренираме заедно, сработката е доста по-лесна. Когато победиш 2:0 у дома определено имаш предимство, но трябва да останем концентрирани, защото все още имат да се играят 90 минути в Черна гора".

Лудогорец - Сутиеска 2:0 в двубой от квалификациите на Шампионската лига

Търпелив Лудогорец стартира с комфортен успех в квалификациите на Шампионската лига

"Орлите" надвиха Сутиеска с два гола след 70-ата минута