Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев, който се възстановява от контузия говори пред Diema Sport за предаването "Домът на футбола". Стражът на шампионите сподели, че колегата му Владислав Стоянов е пример за него. Той говори за шансовете на тима за Шампионската лига и невероятното изживяване да се изправиш срещу Интер на "Сан Сиро".

"Настроението е приповдигнато, както при мен, така и при останалите. Успяхме да изпълним целите си през този сезон. Станахме първи с много голяма преднина, излязохме от групите на Лига Европа. Единственото разочарование е за Купата на България, но там ще се реваншираме другия сезон", каза Илиев.

"Получих много неприятна контузия по време на индивидуалните ни тренировки. Минаха два месеца и половина и мога да кажа, че съм по средата на възстановяването си. Започнах леки тренировки с треньора на вратарите. Надявам се след два месеца и половина да съм готов за игра", добави още той.

"Имам пример в лицето на Владо Стоянов, защото той отсъстваше дълго време от тренировките, но съумя да се възстанови. Сега е здрав и започна да играе. Връща своята форма. Неприятно е, когато получаваш такива контузии. Не съм отсъствал толкова дълго, но това може само да ме направи по-силен и да поправя нещата, защото, за да се стигне контузията съм сгрешил някъде", заяви вратарят на Лудогорец.

"Винаги съм казвал, че в клуб като нашия с високи цели има нужда от трима напълно равностойни вратари. Мисля, че тя е много добра и който покаже най-добра форма и заслужи доверието на треньора - той ще пази", каза Илиев.

"Познавам много добре Георги Георгиев. Добър човек и професионалист. Направи много силен сезон първо с екипа на Славия, а след това и в националния отбор. В Левски отново показва добро ниво и да се надявам да съм здрав, за да тренираме заедно", добави още той.

"Имахме малшанс да ни се падна много труден противник още в първия квалификационен кръг за Шампионската лига, а ние все още не бяхме подготвени и то се вдия. За радост успяхме да се класираме в групите на Лига Европа и успяхме да спечелим важните битки с Ференцварош, а след това и излязохме от групите. След месец започват квалификациите за Шампионската лига и се надявам отборът да е добре физически, всички да са здрави и да съумеем да не допускаме грешки, и да се класираме. Радвам се, че играх на "Сан Сиро". За жалост по това време избухна пандемията и ми остана горчивина, че беше пред празни трибуни. Но удоволствието е голямо да играеш срещу такива футболисти", заяви стражът на "орлите".

"Ние сме професионалисти и всички трябва да изпълняваме нашите задължения, независимо в каква ситуация изпадаме. Лесно е да следващ стъпките. Тръгнах си от Левски преди пет години и оставих много приятели. Останал съм с много добри впечатления от всички в клуба. Винаги са били коректни към мен", каза Илиев.

"Не знам дали е по-добре да играем по един или два двубоя в квалификациите за Шампионската лига. Надявам се да имаме късмет и ако всички са здрави, и изпълним всички указания шансовете ни са много добри. Дано Господ да е с нас", заяви вратарят на разградчани.

Лудогорец - Левски, на живо
на живо

Лудогорец - Левски 3:0, гол на Битон

Шампионите преследват рекорда на ЦСКА