Наставникът на шампиона Лудогорец Павел Върба коментира пред чешки медии ситуацията и режимът в клуба по време на извънредната ситуация В България.

"Всички надпревари в Европа са спрени, така че и тук сме в същата позиция, както е в Чехия. Изчакваме да се вземе крайно решение от местните регулатори, за да знаем какво може да правим".

Здравко Здравков за Лудогорец и ситуацията в Китай

Здравко Здравков за Лудогорец и ситуацията в Китай

Фози не се съмнява в нова титла за "зелените"

"Планът за програма на футболистите беше изготвена от мен и кондиционния треньор. Играчите знаят какво да правят. Това явно работи навсякъде. Не използваме модела на Байерн, които там гледат телевизия и следят какво прави треньорът. Получавам информации за играчите си по сателит, така че всичко е под контрол", сподели Павел Върба.

"Не може да падне всичко и да започнем да играем веднага - ще е нужно време за подготовка. Смятам, че поне 14 дни ще бъдат нужни. Трябва да си върнем физическото ниво, както и да тренираме с топка. Да тичаш само за три седмици не е оптималният вариант".

Снимка 464749

Източник: ludogorets.com

"Тук ЦСКА, Левски, Черно море и отборите от Пловдив са на ниво от чешкото първенство от челото. Има и отбори, които играят за своето оцеляване, но нивото е като това в Чехия. Нашите големи съперници са Левски и ЦСКА. Аз съм приятно изненадан от подкрепата на нашите фенове. За трите мача у дома, включително и с Интер, те създадоха чудесна атмосфера".

"Има още десет мача след преструктурирането. Имаме и мачове за Купата. Не знам колко време ще е нужно да се осъществи това. Някои казват, че лигата трябва да спре, а други - не. Това е в много страни и е невероятно трудно решение", завърши специалистът, който много иска да изведе Лудогорец до титлата.

Снимка 462196

Източник: Официален сайт на Лудогорец