Наставникът на Лудогорец - Павел Върба, даде онлайн пресконференция преди рестарта на Първа лига. Шампионите гостуват на Левски в петък, а специалистът е пределно мотивиран за реванш срещу "сините", които ги отстраниха за Купата на България. Ето какво каза той:

Трансферен провал за Лудогорец

Трансферен провал за Лудогорец

Анголецът Фабио Абреу отряза "орлите" за трансфер в Разград

"Ситуацията в Левски си е ситуация в техния клуб. Ние се съсредоточаваме върху нашата игра. Всяка точка, която печелим, ни доближава до титлата. Не съм в кухнята на Левски и не знам как стоят нещата там. Ситуацията в Разград е добра. Футболистите чакат двубоите. Както ние, така и никой в Европа, не е изпадал в такава ситуация. Играчите достигат до нивото, на което трябва да бъдат. Ще видим в каква форма ще бъдем в следващите мачове. Ще опитаме да сме в оптимална форма до края на първенството.

Ситуацията с Дяков е такава, че ако натиснем той да играе, може и да вземе участие в мача. Ние обаче искаме да го запазим, защото имаме много мачове. Той няма да попадне в групата за Левски. Решихме да го запазим и да не играе в този мач. Пламен Илиев лекува травма. Всички останали са на линия.

Винаги се гледа резултатът след мача, а не играта. Левски ни победи на дузпи и продължи напред. Нас ни раздели една дузпа. За нас това е още един дразнител - да излезем здраво в този мач и да си върнем на Левски за загубения мач за Купата. При отбори, които играят с 13-14 футболисти, ще има проблем, защото мачовете ще бъдат много начесто".

Върба променя схемата на Лудогорец за битката с Левски

Върба променя схемата на Лудогорец за битката с Левски

За целта той е решил да стартира с още един офанзивен играч