След като германският рефер Даниел Зиберт свири край на мача с Андерлехт, за футболистите и треньорите на Лудогорец предстояха наистина тежки мигове.

Треньорът Анте Шимунджа остави играчите сами да се оправят. Ясно е, че Пипа Авила пожела да бие първи, защото този сезон вече е вкарал два пъти. Най-младият в този състав на Лудогорец - Доминик Янков, пое отговорност да бие втори. За съжаление и той би лошо и пропусна. Но все пак е похвално, че се нагърби.

Оказва се, че един от най-опитните отказал да бие дузпа. Казал, че ако е фал, може да го изпълни, но дузпа в толкова решителен момент не желае да бие. Съотборниците му се съгласили с него. След мача Анте Шимунджа заяви в прав текст: "Не мога да накарам когото и да било футболист да бие дузпа!"

През миналия сезон Лудогорец спечели на дузпи срещу гръцкия гранд Олимпиакос. Освен, че тогава на вратата беше дузпаджия като Кристиян Кахлина, треньор беше Валдас Дамбраускас, който, както се прави в такива моменти, даде лист с изпълнители и никой нямаше право на възражения.

В крайна сметка това даде резултат и милионната селекция на Олимпиакос загуби в Разград.

Шимунджа сменя схемата на игра срещу Левски

Шимунджа сменя схемата на игра срещу Левски

Наставникът може да заложи на формация 3-5-2