Агентът на Димитър Димитров - Мирчо Димитров разкри пред колегите от Sportal.bg всички подробности около привличането на Херо в Лудогорец.

По-рано днес шампионите потвърдиха сделката и оповестиха, че Димитров наследява Георги Дерменджиев начело на "орлите".

Ето какво каза агентът на специалиста:

"След мача за Суперкупата в четвъртък, Методи Томанов се обади на Димитър Димитров с предложение да поеме отбора на Лудогорец.

Преди четвъртък не сме водили никакви разговори с "орлите". В петък вечерта постигнахме споразомение и както вече знаете Херо е треньор на тима", заяви Димитров.

"Той имаше оферти от водещи тимове в Казахстан и два отбора от руския елит, но реши да приеме предложението на българския шампион.

Целите на Лудогорец в родния шапионат и в евротурнирите са винаги високи и затова на "орлите" не се отказва. Херо много мисли дали да приеме предложението, тъй като в Павлодар нямаше човек, който да не го обича. Той там намери своето място, но все пак реши да поеме към ново предизвикателство.

Лудогорец има собственици и ръководство, които знаят много добре как се ръководи един клуб и затова имат тези успехи", добави още той.

Официално: Димитър Димитров е новият треньор на Лудогорец!

Официално: Димитър Димитров е новият треньор на Лудогорец!

Новината беше потвърдена от клуба

"Искам да призова всички фенове и медии да уважават треньорите в България, независимо дали един специалист работи от 5-10 дни или от 10-15 години. Радвам се, че българските треньори в лицето на Стойчо Младенов, Димитър Димитров и Мъри Стоилов показаха, че могат да работят успешно извън пределите на България.

Един ден Младенов и Стоилов също ще си тръгнат от Казахстан и ще бъдат изпратени по същия почетен начин като Димитър Димитров", завърши Мирчо Димитров.