Шампионът на България по футбол Лудогорец снощи слезе от европейската сцена. Тръгна си от Лига Европа през парадния вход. Да, разгромен с 0:3, но от Валенсия, на осминафинал. Отстъпил на тим от Примера дивисон, не на Иртиш, не на Мура. Сега на сцената са хейтърите. Такива в България с лопата да ги ринеш. Дълго време бяха в мишите си дупки, сега показаха носленца. Сигурно още в мига, когато Безяк изпорти дузпата, са започнали да подготвят кофите с помия. И като започна едно изливане...

Хейтърите са силни пред мониторите, въоръжени с клавиатура, мишка, описваща същността им, пяна на устата, злоба, завист. Много са доволни, че ги има социалните мрежи. Това е тяхната арена, Колизеумът на простотията им.

Било помпозно и тъпо малката Крисия с големия глас да изпълни химна на България. Никъде го нямало това химн да звучи преди мач на клубен отбор. Самите 42 000 по трибуните пък били псевдопатриоти, защото, видите ли, не пеели химна заедно с детето-чудо от Разград. И аз бях там, и аз пях, и всички, около мен. Хейтъри, проверете звука на телевизорите си. Други "тежки" обвинения - Лацио не искали да дават орела си, но едва ли не Кирил Домусчиев го изпросил, та да си начеше допълнително егото, Фабио Капело пак бил неслучайно до него, това е друг щрих от картинката за егото на бизнесмена. И още - Стойчо Стоев бил от Разград, не можел да надскочи себе си и провинциалния манталитет, точно като самия изкуствен клуб, клуб "ин витро", както го наричат мразещите с пяната. Мили ми смехури, осминафинал в Лига Европа, две победи над европейския шампион ПСВ, две над хървтаския гранд Динамо, отстраняване на сръбския Партизан и на италианския Лацио малък успех ли са? Това не е ли надскачане, при положение, че преди това си водил Миньоро, а самият клуб постигна въпросните резултати едва във второто си излизане зад граница? И черешката на хейтърската торта, на нея се натъкнах случайно, тя бе поставена от колега, от спортен журланлист с голям "син" диоптър. Въпросният се зарадва искрено, че "селският Лудогорец" е пратен там, където му е мястото - в Разград. А Левски оставал отборът с най-голям успех в Европа - четвъртфинал. Или е с кратка памет, или не вижда по-далеч от носа си и срутения Сектор А на "Герена". Защото ЦСКА и Славия са играли полуфинал. Нещо, което никога няма да бъде постигнато от "сините". Нито от "Левски вековенЪ", нито от "Левски двувековенЪ".

Хейтъри винаги ще има, особено у нас, в България. Те са закърмени със злоба. Ние сме свикнали да мразим, плюем и завиждаме, скрити зад прозрачната прокъсана завеса на уж любовта ни към друг футболен клуб или каквото и който да било. Няма как тази група "ултрас" културни цесекари и левскари да забранят на хората да гледат качествен футбол и да са на трибуните, да са 42 000 и повече. Няма как да им забранят да се радват на малката Крисия, на полета на орела от Рим и "орлите" от Разград, които дълго време летяха в европейските висини. Както няма как Кирил Домусчиев, Ангел Петричев и останалите да заведат насила въпросната група на "Васил Левски".

Хейтърите сега са с микрофон в ръка и говорят ли говорят. На сцената са. Но за кратко. Те и Лудогорец пак ще си разменят местата - първите в мишите си дупки, чакайки трескаво провал на "зелените" от Разград, а шампионът на България пак на върха, на най-високото ниво. Да видим "сините" и "червени" фенове утре. Ще бият ли по посещаемост мача Етър - Локо (ГО) или пак наравно, както бе по време на последното "Вечно дерби". Дерзайте, омразата е с вас!