Лудогорец е отборът от efbet Лига с най-много успешни пасове в половината на съперника, сочи изследване на швейцарската футболна обсерватория. "Орлите" са комбинирали успешно в 46,8% от случаите. ПСЖ и Сити, които също доминират над съперника си и разиграват в неговата половина, също са номер 1 по този показател във Франция и Англия. Номер 1 измежду всички отбори в света е Шахтьор с безпрецедентните 67,6% точни пасове в полето на опонента.

Мидтиланд - Лудогорец, развой на срещата по минути
на живо

Мидтиланд - Лудогорец, развой на срещата по минути

Домакините донинират

ЦСКА е на шесто място в efbet Лига по този критерий с 42,5%, а на последно място е Ботев Пловдив с 33,9%.

Какви са данните по отношение на общия брой точни подавания. Там "канарчетата" изведнъж изскачат на първото място у нас с 86,8% пасове, като Лудогорец изостава леко с 86,6%. Тук първата четворка се допълва от ЦСКА и Левски. На другия полюс са Ботев (Враца) и Арда, съответно с 76,9 и 78,5 процента точни подавания, пише "Мач Телеграф".

По отношение на първенствата в цял свят в тройката отново попада Шахтьор, който е тотален доминатор в първенството си, а на първо и второ място с равни показатели са ПСЖ и Лацио с впечатляващата 92,2% коректност.

Френският гигант е номер 1 във футболния свят със 738 паса средно на двубой, а вторият Шахтьор е със 730. Тук трети и четвърти са два отбора от Острова - Селтик и Сити.

Тройката по брой пасове в Първа лига е формирана от Лудогорец, Царско село и Ботев (Пловдив_. Левски и ЦСКА са в златната среда по този критерии съответно с 409 и 405 подавания. Най-малко комбинира Ботев Враца - едва 325 пъти.

Георги Дерменджиев: Лудогорец има голям шанс да излезе от групата

Георги Дерменджиев: Лудогорец има голям шанс да излезе от групата

"Отборите не са леки, но качеството им е такова, че Лудогорец може да се пребори с тях"