Новият треньор на Лудогорец Павел Върба започна с победа в своя неофициален дебют начело на отбора в контролата с Висла (Плоцк).

Срещата се проведе на базата на хотел "Рикос Премиум" в турския курорт Белек, като "зелените" надделяха с 2:0.

Снимка 462192

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Първоначално българският шампион трябваше да мери сили с унгарския Пакши в първата си контрола за зимата, но проблеми в лагера на унгарския отбор наложиха промяната.

Точни за победителите бяха Шверчок и Тауата, които се разписаха още преди почивката.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Лудогорец - Висла (Плоцк) 2:0, гол на Тауата!
на живо

Лудогорец - Висла (Плоцк) 2:0, гол на Тауата!

Павел Върба ще направи неофициален дебют начело на "орлите"

Първото полувреме предложи динамична игра от страна и на двата тима, с подчертано надмощие на българския шампион.

Разградчани владееха инициативата и още от самото начало на срещата показаха, че въпреки неформалния ѝ характер, биха се радвали да стигнат до отбелязването на няколко попадения.

Снимка 462190

Източник: Официален сайт на Лудогорец

В петата минута резултатът беше открит. Якуб Шверчок даде предимство на "орлите", разписвайки се от близка дистанция. Атаката на шампионите премина първо през дясното, след това и през лявото крило, достигна до Шверчок, чийто голов нюх бе доказан недвусмислено, а резултатът - открит.

Новото попълнение на Лудогорец Каули направи впечатление. Физическата му подготовка бе отлична. Непрекъснато създаваше напрежение за съперниковите футболисти, като настояваше да владее топката продължително.

В 18-ата минута се наложи на Илиев да се намесва, след центриране към Урига. Снажният футболист на Висла скочи високо и засече паса с глава. Намесата на националния вратар беше навременна и той не позволи да бъде изненадан.

Снимка 462186

Източник: Официален сайт на Лудогорец

В 27-ата минута Шверчок получи подаване в пеналта, не побърза да стреля, а вместо това избра да осъществи ефектно двойно подаване с Тауата, който от непосредствена близост удвои преднината на Лудогорец.

В 39-ата минута Бакалов напредна по десния фланг, но се забави, топката бе избита от бранител, но попадна у Чибота, който за съжаление не успя да я насочи точно и този път пропусна да се разпише.

Така преднината на разградчани се запази до почивката.

През второто полувреме шампионите излязоха в изцяло различен състав.

Голямата новина бе завръщането на Владислав Стоянов под рамката на вратата на първия състав.

Снимка 462184

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Играчите на Лудогорец през второто полувреме:

Стоянов, Икоко, Моци, Терзиев, Недялков, Йорданов, Баджи, Жоржиньо, Вандерсон, Марселиньо, Кешеру

Стоянов се отчете с чудесна намеса в средата на втората част, когато съперников нападател излезе очи в очи с него, но не успя да го преодолее. Стоянов демонстрира характер и запази позицията си, въпреки силни удар, който се получи в тялото му.

Снимка 462187

Източник: Официален сайт на Лудогорец

Ситуации за реализиране на попадения почти нямаше, като вторите 45 минути бяха много по-различни и спокойни от откриващите такива.

Равносметката - "чиста" победа за разградчани, успешен старт за Върба, макар и в неофициален двубой и едно голямо завръщане.

Снимка 462195

Източник: Официален сайт на Лудогорец

По време на лагера си, Лудогорец ще играе още с тимовете на Пяст, Кайрат, Цървена звезда, Ахмат (Грозни) и Слован (Братислава).

Лудогорец продава Горалски на Кайрат за 1 млн. евро?

Лудогорец продава Горалски на Кайрат за 1 млн. евро?

"Орлите" ще получат солидна трансферна сума

Снимка 462188

Източник: Официален сайт на Лудогорец