Българският шампион Лудогорец започна с победа лагера си в турския курорт Белек. "Орлите" се наложиха над сръбския Бачка Топола с 2:1. Този отбор трябваше да играе на 23 февруари с Левски в Хърватия.

Лудогорец - Бачка Топола, на живо
на живо

Лудогорец - Бачка Топола 2:1, голове на Текпетей

Сръбският отбор има своите качества

Лудогорец започна много силно. Българските футболисти разгръщаха играта много широко, като не се притесняваха да разиграват топката в своята половина.

"Орлите" поведоха в 7-ата минута. Жордан Икоко свали топката с глава в наказателното поле и Бърнард Текпетей вкара от изгодно положение за 1:0. Малко след попадението Мавис Чибота направи невероятен пропуск отблизо.

Снимка 514815

Източник: Фейсбук на Лудогорец

Постепенно футболистите на Бачка Топола изравниха играта. Те се възползваха от "широката" защита на Лудогорец. Янко Тумбашевич остана сам срещу Ренан. Бразлилският страж излезе смело напред и спаси с гърди сигурен гол.

В 36-ата минута дуото Икоко - Текпетей изработи второто попадение в мача. Икоко напредна отдясно и подаде топката на тепсия на Текпетей, който пред голлинията не можеше да сгреши.

Юг Станойев върна едно попадение веднага след това. Той излезе от дълбочина сам срещу Ренан и прониза вратаря на Лудогорец.

В следващите няколко минути футболистите на Бачка Топола упражниха сериозен натиск със серия от корнери. На два пъти Ренан направи страхотни спасявания и задържа преднината на българския отбор до почивката.

Снимка 514816

Източник: Фейсбук на Лудогорец

Валдас Дамбраускас сменя целия си отбор в началото на второто полувреме. Тактиката на Лудогорец се смени изцяло. Динамиката от първото полувреме изчезна изцяло.

Българският отбор доминираше в притежанието на топката, но се беше затворил. Пропуските в отбраната изчезнаха, но и ситуациите пред сръбския вратар липсваха.

В 60-ата минута Младен Кръстаич последва примера на литовския си колега и смени всичките си футболисти. Това още повече сби играта. Сърбите единствено се отличаваха с по-грубата си игра.

Снимка 514812

Източник: Фейсбук на Лудогорец

Така след много игра в центъра времето на срещата изтече. Както и през първото полувреме съдията свири края няколко секунди преди края на редовното време.

Общо взето двата отбора не бяха равностойни, но разликата в резултата остана минимална. Дано Дамбраускас да е останал впечатален от своите възпитаници, които за първи път видя в игрова обстановка.

Валдас Дамбраускас: Ще сме доволни, когато вдигнем шампионската титла

Валдас Дамбраускас: Ще сме доволни, когато вдигнем шампионската титла

Днес получихме добра статистическа информация

Снимка 514814

Източник: Фейсбук на Лудогорец