Легендата на Лудогорец Козмин Моци говори след мача с Левски, спечелен от "орлите" с 2:0 в София. Румънецът вкара второто попадение от дузпа, след което отиде към Сектор "Б" и вдигна победоносно ръце. Което беше прието от феновете на "сините" като провокация. Много от тях отидоха на пистата и се запътиха застрашително към Моци.

Петричев се изцепи: Козмин Моци е най-обичаният футболист в България!

Петричев се изцепи: Козмин Моци е най-обичаният футболист в България!

"Всеки има право да се радва, когато вкарва гол"

"С какво толкова подразних феновете на Левски? Точно това се чудя и аз. Нe съм имал намерение да ги дразня. Вкарах гол от дузпа, с който спечелихме един много важен мач срещу силен противник. Реагирах така, както са го правили и ще го правят хиляди футболисти. Не съм имал за цел да провокирам никого. Не съм обиждал никого. Мен ме обиждаха през целия мач, скандирайки грозни неща.

Тази истерия е напълно излишна. Но признавам, че съм изненадан от поведението на шефовете в Левски. Не смятам, че е правилно да говорят за мое наказание, при положение че просто изразих радостта си. Не направих никакви жестове. Дори не си свалих фланелката. А получих втори жълт и червен картон. Всъщност какво да прави един футболист, ако не да се радва, когато вкара гол?", каза той пред колегите от "Спортал".

"Важното, че спечелихме трите точки в много важен момент. Победата беше важна и за нас, и за съперника, който също се бори за титлата. Ние дойдохме в София след някои не добри резултати и може би това малко ни държеше в напрежение. Но бихме Левски заслужено. Смятам, че през целия мач бяхме по-добрият отбор. Първенството още не е решено, но аз вярвам, че Лудогорец ще е шампион", добави Моци.

Павел Колев: В нормална държава Козмин Моци ще получи поне пет мача наказание

Павел Колев: В нормална държава Козмин Моци ще получи поне пет мача наказание

"Мачът с ЦСКА е важен за Левски, без значение какъв цвят на екипа носи отборът, с който ще играем"