През миналата седмица Лудогорец се раздели с крилото Джоди Лукоки. Договорът на конгоанеца изтичаше в края на сезона, но бе прекратен по взаимно съгласие. 

27-годишният футболист говори пред медия в родината си и сравни "орлите" с Аякс. 

"Стиснахме си ръцете или добре, лактите. Влязох през входната врата в Лудогорец и от клуба ми казаха, че тя винаги ще е отворена за мен. 

Семейството е много важно нещо за мен. Особено синът ми, много ми липсваше. В България не тренирахме заради пандемията от коронавируса и по цял ден си стоях вкъщи. Нямаше смисъл да оставам там в това отношение, затова решихме незабавно да прекратим договора ми. Много съм щастлив, че отново съм в Нидерландия. 

В началото имах труден момент, всичко беше ново за мен и играех малко. Целта ми беше да успея в Лудогорец и мисля, че се получи. В крайна сметка показах красиви неща. Прекарах чудесно в България, в първенството, в Шампионската лига и Лига Европа и научих много. Играх срещу големи футболисти и отбори, това беше като детска мечта. Не всеки може да постигне това в кариерата си. В това отношение се оказа така, както очаквах. Отидох в Лудогорец като момче и станах мъж. 

Изградиха нов стадион и тренировъчен комплекс. Станаха много красиви и професионални. В това отношение клубът се разви изключително. Последните два сезона прескочихме груповата фаза на Лига Европа, което показа, че можем да се състезаваме на това ниво. Може да наречете Лудогорец - Аякс на България. Хората имат голямо уважение към Лудогорец. 

Отчасти заради исканата цена от Лудогорец, не се случи трансфер. Нямам нищо против това, в крайна сметка имах страхотни моменти в Лудогорец. Но сега наистина съм готов за стъпка на по-високо ниво. Исках нещо ново след пет години в България. Справях се добре, статистиките ми в първенството и Европа бяха добри", заяви конгоанецът пред Voetbalzone.

Кешеру приема оферта за 2 години от Катар, напуска Лудогорец?

Кешеру приема оферта за 2 години от Катар, напуска Лудогорец?

Договорът му с разградчани е до края на юни