Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде пресконференция преди гостуването на Берое в неделя.

Ето какво каза той пред медиите:

"Винаги търсим подобрение, казвам го всеки път, когато говоря пред медиите. Всяка седмица търсим начините и се стараем да правим стъпките напред в нашето развитие. Да, имахме два мача, които не бяха лесни. Срещу ЦСКА подобрихме доста от нещата, в сравнение срещу Локомотив Пловдив. Срещу Царско село имаше фактори, които ни повлияха за недоброто представяне. За мен в момента най-големият мач в България е ЦСКА - Лудогорец, който ни коства много емоции и усилия. В крайна сметка успяхме да се справим. След два дена имахме мач срещу Царско село. Отново ще си вземем поуките и се надявам в мача в неделя да направим нещата така, както искаме.

За мен в следващите два мача и с Берое, и с Арда играем срещу доста добри отбори. И двата отбора заслужават позицията, на която са в момента и практикуват интересен футбол. Срещу ЦСКА и Локомотив е много по-лесно, защото играчите не се нуждаят от допълнителна мотивация. Като цяло аз мога само да се възхищавам на начина, по който Берое може да сменя формацията си на игра спрямо противника си. Последните два мача не бяха най-добрите резултати за тях, но сме готови.

Звярът хапе с най-голяма ярост, когато е ранен. Мога да заявя това смело, но не искам отборът на противника да има по-голяма мотивация от моя. Трябва да сме концентрирани и се надявам да покажем точно тази игра, както в мачовете срещу ЦСКА и Царско село през първите полувремена. От време на време се случва да покажем най-доброто лице, но по време на мача нивото ни спада. Аз искам всеки един мач да сме готови и да се представяме по най-добрия начин. В българското първенство няма кой да ни спре, ако играем по най-добрия начин.

Не е лесно да замениш играч като Антон Недялков. Той е важен за клуба, има страхотни качества. Подготвен е много добре тактически и физически. В момента мога да бъде щастлив, че това, което се случи е най-малкото зло. Голям късмет е, защото в такава ситуация опасността от много по-сериозна контузия е голяма. Очакваме го да се завърне при нас. Няма да е лесно да го заменим, но това е нашата работа. Предизвикателството е не само за мене, но и за отбора.

Едно от решенията може да бъде да играем с трима в защита. Имаме качествени играчи, които могат да играят в три формации. Аз като треньор трябва да взема решението и да намеря най-подходящата формация. Дори в предишните мачове успяхме по време на мач да променяме част от задачите на играчите. Може техните позиции да са се запазвали, но точно в тези мачове показаха, че чуват какво искаме от тях и го изпълняват по най-добрия начин.

Не мога да кажа и не ме вълнува какъв ще бъде крайният изход на ЦСКА - Локомотив Пловдив през уикенда. И двата отбора могат да покажат много и са с качествени треньори и играчи, надявам се да се получи добър мач, за да зарадват и феновете в България. Жребият за Купата е добър. Предизвикателство е да играем срещу Локомотив. Въпреки че са носител на Купата, ние сме в нов сезон, в който се пише нова история. Излизаме в един мач, в който няма значение, че те са носител на Купата. Всички се подготвяме за всеки един мач, който предстои.

Владислав Стоянов и Ихинио Марин работят всекидневно с медицинския щаб, рано е за очаквания кога ще се завърнат. В една седмица те се чувстват по-добре, възстановяването върви по-бързо, но нещата могат да се обърнат. Не мога да дам точна прогноза кога те ще се завърнат, надявам се да е възможно най-скоро".