Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори след победата с 3:1 над Локомотив (Пловдив) на "Лаута". 

"Хубаво е, че успяхме да победим. Искам първо да поздравя футболните фенове в България за началото на мача. Вълнуващ двубой, и двата отбора не се страхуваха да атакуват. Мисля, че резултатът можеше да отиде и в друга посока, но се радвам, че спечелихме", започна Дамбраускас.

"Мисля, че днес момчетата могат само да са горди, имаме дълбочина в състава. Печелим или губим това е отборът на Лудогорец. Ротациите са част от играта. Локомотив е коварен противник, пожелавам им успех в Европа. Познавахме техния стил на игра. Работихме доста през това лято как да пресираме, как да се придвижваме и заемем точните позиции. В някои моменти показахме добра енергия.

"Най-важното е да печелим всеки следващ двубой, да възстановим играчите и да ги подготвим за следващия мач. Самочувствието ни расте с всяка победа и сега най-важното е да се възстановим от този двубой. Хубаво е да разполагаш с футболисти на високо ниво, но е важно и как ги управляваш. Да знаеш кога да го пуснеш и кога не. Все още не мисля за сряда. Имам 24-25 футболисти на едно и също ниво, но мога да заложа само на 11 в следващия сблъсък", завърши литовецът.

Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 3:1 като гост

Солиден Лудогорец срази Локо (Пд) в зрелище на "Лаута"

"Орлите" надвиха "смърфовете" с 3:1