Наставникът на Лудогорец - Валдас Дамбраускас даде официална прескофнеренция преди утрешния голям мач с ЦСКА в efbet Лига. Литовецът е на мнение, че с оглед липсата на фенове, разградчани нямат типичното за толкова важни срещи домакинско предимство. Дамбраускас се изказа ласкаво и по адрес на Бруно Акрапович.

Чуждестранни агенти ще гледат Лудогорец - ЦСКА

Чуждестранни агенти ще гледат Лудогорец - ЦСКА

Огромен интерес към дербито

Ето какво сподели той:

"Това е първият ми мач срещу ЦСКА. Но тези два отбора се познават много добре. Стиловете и двата тима няма да имат голяма разлика. Напрежение ще има. Ще имаме инициативата в някои моменти, ЦСКА също ще има инициативата. Важно ще е кой ще се възползва от шансовете си. И е важно да взимаме правилните решение под натиск.

Ако говорим за мен, аз винаги съм спокоен. Дори в най-важните мачове в Европа. За мен треньорът винаги трябва да е спокоен, за се разграничи от емоцията. Прави сте, че емоциите са големи в съблекалнята, на тренировките. Тренираме добре. Вярвам, че емоциите ще бъде в правилната посока утре.

Ренан: Като орел ще достигна висините, защото съм син на Бог

Ренан: Като орел ще достигна висините, защото съм син на Бог

"Надъхва се преди дербито с ЦСКА"

Благодарен съм, когато има уважение между треньорите. Аз имам респект към колегата ми от ЦСКА Бруно Акрапович. Знам неговата кариера. Още от Хърватия се познаваме. Утре ще можем да тестваме нашите стилове. До след края на мача ще остане само уважението и признанието за това, което сме свършили. Той е по-опитен от мен. Той направи страхотни неща в Локомотив Пловдив, сега ги прави и в ЦСКА. Ние сме професионалисти. Аз като по-млад треньор от него, мога само да се уча.

В моя стил, не само в шахмата, но и във футбола аз обичам да играя с белите фигури, да съм във водещата позиция. Както виждате също, щабът ни е облечен в бяло. Ние обичаме да играем така - нападателно, водещо. Но аз смятам, че няма много сравнение с шахмата. Утре ще се играе футбол. Двете неща са много различни. Във футбола трябва да се сблъскваш с проблемите на хората, емоциите им. Анализирахме опонента добре. Играчите се познават добре. Това също е добре, защото имаме респект. Аз вярвам, че ще видим много хубав мач.

Проверки за допинг след дербито Лудогорец - ЦСКА

Проверки за допинг след дербито Лудогорец - ЦСКА

По двама футболисти на "орлите" и "червените" ще бъдат подложени на проверка за забранени стимуланти

Не мога да се концентрирам върху негативните неща. Не мисля, че ще загубим срещу ЦСКА. Ние трябва да запазим лидерството си в класирането. Това ще е допълнителна мотивация за играчите. Но ние трябва да мислим най-вече за мача, за плана ни за мача. Къде да се позиционираме, как да подходим в първите 10 минути, следващите 10... Моментът е важен. Така се опитвам да водя отбора.

Трудно е да говорим за домакинско предимство, когато има пандемия. Повече или по-малко отборите имат изравнени сили. Не е важно къде играеш, трибуните са празни. Не е каквото беше. Надявам се привържениците да се върнат. За отбор като Лудогорец е добре да играе пред фенове, защото това ще мотивира повече играчите. Те имат его. Имаме още 13 мача - два от тях срещу ЦСКА. Тези мачове са важни. Ключовият момент, за да спечелиш първенството е да бъдеш концентриран за следващия мач. Дори да спечелим, най-важният мач ще бъде този в сряда. Не е лесно да поддържат концентрация. Съгласен съм, мачът утре е много важен, наистина важен. Но победихме Етър и спечелихме 3. Ако спечелим и в събота пак ще получим 3 точки. Никой няма да ни дадат бонус точки", завърши Дамбраускас.

Йордан Минев: Надявам се Лудогорец да победи ЦСКА и да покаже, че е по-класният отбор

Йордан Минев: Надявам се Лудогорец да победи ЦСКА и да покаже, че е по-класният отбор

"Там бяха най-хубавите ми години във футбола"